WIJN & SPIJS AVOND (EN)

Probeer ons Wijn & Spijs avond (en) bij de restaurant Alexander

  • Amuse met welkomstdrankje
  • 4-gangen verrassend chefsmenu
  • Twee verschillende proefwijnen per gang
  • Deze avond geeft onmisbare informatie over achtergrond van de huiswijn, bodem en druivenras etc.
  • Inclusief tafelwater en koffie / thee met bonbons

Max. 50 personen per avond
Alleen woensdag & één keer op donderdag
Data’s: 28 maart donderdag | 15 mei woensdag | 10 juli woensdag | 4 september woensdag | en 6 november woensdag 2019

Reserveer tijdig, want vol is vol!
Vermeld bij reservering: Wijn & Spijs avond

————————————————————————————————————————————-

Probeer ons Culturele avond (en) bij de restaurant Alexander

  • welkomstdrankje
  • Speciaal 4-gangen menu met als thema “Chinees nieuwjaar”

Max. 50 personen per avond
Woensdag 6 februari 2019

Reserveer tijdig, want vol is vol!
Vermeld bij reservering: Chinees nieuwjaar avond

Chinees nieuwjaar 4-gangen menu € 48,50
  • 五香牛肉  / 海带 Wu xiang niu rou / hai dai
    – 
    Dungesneden gearomatiseerde rundvlees met zeewier.
  • 蒜泥白肉 / 青瓜 Suanni bairou / Qinggua
    – 
    Gepocheerde buikspek met geurige knoflook sojasaus en verfrissende komkommer.
  • 虾球 / 海蜇 XiaQiu / Hǎizhē
    – 
    Garnalen met dunne reepjes zeekwal.
  • 豆腐干/  皮蛋 Dou Fu Gan / Pidan
    – 
    Chinese Doufu blokjes met vijf kruiden en duizendjaar ei.
  • 龙虾 沙律 Lóngxiā
    – 
    Klassieke Chinese bereiding van frisse kreeftsalade.
  • 水煮饺子 Jiaozi
    – 
    Pannenplakkers dumpling.
2e gang
  • 豆士蒜蓉带子 Qīngzhēng suàn róng dàizi
    – 
    St. Jacobsschelp gestoomd met glasnoedel , geurige knoflook en zwarte bonensaus.
  • 葱姜鳕鱼 Cong jiang zhen yu
    – 
    Zacht gestoomde kabeljauw met julienne gesneden met lichte sojasaus en geurige bosui.
Hoofgerechten:
  • 北京烤鸭  Beijing kaoya – Geroosterde Beijing eend.
  • 黑椒牛肉 Hei jiao niúròu – Dungesneden plakjes ossenhaas in zwarte pepersaus.
  • 雀巢 腰果鸡丁 Yao guo ji ding – Malse stukjes kipfilet in krokant vogelnestje met cashewnoten.
  • 鲜菠肉 Xianborou – Krokante varkenvless op Cantonese wijze met verse ananas.
  • 青菜 Qing cai – Roergebakken seizoensgroenten met fijngehakte knoflook.
  • 炒饭 Chao Fan – Gebakken Chinese nasi.
Aziatisch dessert ter afsluiting:
Nagerecht:
  • 甜品 – Een zoete reis ter afsluiting, verse vruchten met een luchtige sabayon en een gefrituurde sesambal.

————————————————————————————————————————————-

Woensdag 5 juni

Reserveer tijdig, want vol is vol!
Vermeld bij reservering: Kreeft avond 2019

————————————————————————————————————————————-

Woensdag 9 oktober

Reserveer tijdig, want vol is vol!
Vermeld bij reservering: Dim Sum avond 2019

————————————————————————————————————————————-


Blijf op de hoogte voor onze volgende culinaire en culturele avond (en)

*Heeft u een allergie? Meld dat ons!*